چاپ سه‌بعدی قلب انسان رویای محققان دانشگاه استنفورد

پروژه‌ای با هدف چاپ سه‌بعدی قلب انسان از سلول‌های بنیادی و پیوند آن به خوک‌های زنده را…ادامه مطلب

چاپ سه‌بعدی قلب انسان رویای محققان دانشگاه استنفورد

محققان دانشگاه استنفورد آمریکا قراردادی 26.3 میلیون دلاری تحت نظر فدرال به امضا رسانده‌اند تا پروژه‌ای با هدف چاپ سه‌بعدی قلب انسان از سلول‌های بنیادی و پیوند آن به خوک‌های زنده را آغاز کنند.

همان طور که میدانید، پیوند عضو از گذشته تا کنون به نجات جان انسان کمک شایانی کرده است، اما مشکل اینجاست که اهدا کنندگان همیشه تعداد خیلی کمتری از افرادی هستند که در لیست‌های دریافت عضو قرار دارند، موضوع دیگر احتمال قابل قبول نبودن عضو اهدایی طبق آزمایش‌های انجام شده برای بیماران است. دانشمندان استنفورد در تلاش برای حل این مشکلات هستند و می‌خواهند بعضی اندام‌ها را با چاپگر سه‌بعدی رشد دهند و این اندام‌های رشدیافته با سلول‌های بنیادی را ابتدا روی حیوانات مورد بررسی قرار دهند. محققان استنفورد معاهده نامه‌ای برای پیوند قلب انسان رشد یافته توسط چاپگر سه‌بعدی در خوک‌های زنده تنظیم کرده‌اند و طبق این قرارداد برای به ثمر رسیدن این آزمایش کمک مالی نیز دریافت خواهند کرد.

.

پیوند قلب سه‌بعدی چاپ شده به خوک‌های زنده

هنگامی که اندام‌های مختلف بیمار کارایی خود را از دست می‌دهد، اکثر اوقات پیوند عضو تنها گزینه پیش روی بیمار است. اما مشکل اصلی کمبود عضو می‌باشد و تعداد زیادی از بیماران در لیست انتظار برای پیوند عضو، جان خود را از دست می‌دهند.

اگر بیمار خوش‌شانس باشد و سر موقع عضوی را که به آن نیاز دارد دریافت کند، در بعضی موارد بعد از انجام آزمایشات اولیه مشخص می‌شود، امکان پیوند وجود ندارد و بیمار قادر به دریافت عضو پیوندی نیست. محققان اگر با کمک سلول‌های بنیادی و چاپگر سه‌بعدی، اندام و عضو موردنظر برای بیمار را رشد دهند، کمک بزرگی به این چنین بیمارانی کرده‌اند.

در سال‌های پیش، دانشمندان آزمایش‌های زیادی در این حوزه انجام داده‌اند. اکنون پیشرفتی در این موضوع حاصل شده و تیمی از دانشمندان استنفورد معاهده نامه فدرال را با آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته برای سلامت موسوم به ARPA-H به ارزش 26.3 میلیون دلار تنظیم کرده‌اند تا قادر به رشد قلب انسان با چاپگر سه‌بعدی و پیوند آن روی خوک‌های زنده باشند.

رشد اندامی پیچیده و مهم مانند قلب با چاپگر سه‌بعدی، موضوع مهمی است و اگر دانشمندان استنفورد این پروژه را با موفقیت به انجام برسانند، تحولی بزرگ در حوزه پیوند اعضا ایجاد کرده‌اند. موفقیت این پروژه باعث، وارد به دوره تازه‌ای از رشد بیولوژیک اندام‌های پیوندی خواهیم شد.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید